Red Gate forums :: View topic - Generates 0x in script for empty blob type field
Return to www.red-gate.com RSS Feed Available

Search  | Usergroups |  Profile |  Messages |  Log in  Register 
Go to product documentation
MySQL Data Compare
MySQL Data Compare forum

Generates 0x in script for empty blob type field

Search in MySQL Data Compare forum
Post new topic   Reply to topic
Jump to:  
Author Message
hrjk



Joined: 21 Feb 2014
Posts: 3

PostPosted: Fri Feb 21, 2014 6:25 pm    Post subject: Generates 0x in script for empty blob type field Reply with quote

MySQL Data Compare generates scripts with 0x for empty value for blob type field and when i run the script in MySQL workbench it throws this error "Error Code: 1054. Unknown column '0x' in 'field list'" error. How can I fix it or is it a bug?
Back to top
View user's profile Send private message
eddie davis



Joined: 14 Jun 2006
Posts: 923
Location: Red Gate Software

PostPosted: Mon Feb 24, 2014 5:42 pm    Post subject: Reply with quote

Thank you for your forum post.

This is an error I personally not seen before. Is the cause of the error due to the '0x' only having single quotation marks surrounding it where it needs two single quotation marks, ''0x'', as per this internet ARTCLE?

If the answer is yes, I will need to submit a bug report.

A support call has been created for you HERE. Would it be possible to obtain a CREATE TABLE syntax for us to attempt a reproduction? Please either update the support call or reply to this forum post.

Many Thanks
Eddie
_________________
Eddie Davis
Technical Support Engineer
Red Gate Software Ltd
E-mail: support@red-gate.com
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
hrjk



Joined: 21 Feb 2014
Posts: 3

PostPosted: Mon Feb 24, 2014 7:17 pm    Post subject: Reply with quote

No it generates script without any quotation mark like shown below:

Code:
INSERT INTO tablename VALUES (0x, 0x, 'testabc');


But if the blob field is not empty then it generates hex value without quotation mark and that works fine but only for empty value it generates script like above and when I run that script it throws error.
Back to top
View user's profile Send private message
hrjk



Joined: 21 Feb 2014
Posts: 3

PostPosted: Mon Feb 24, 2014 9:31 pm    Post subject: Reply with quote

If you can generate script like below for empty blob field then that should work:

Code:
INSERT INTO tablename VALUES ('', '', 'testabc');
Back to top
View user's profile Send private message
eddie davis



Joined: 14 Jun 2006
Posts: 923
Location: Red Gate Software

PostPosted: Mon Mar 03, 2014 5:53 pm    Post subject: Reply with quote

Thank you for your reply.

With the further information you have provided, I am able to reproduce this problem. Therefore I have submitted a Bug Report for the Product manager and Development Team to consider. The Bug Report reference is MSDC-33.

Now for the bad news, sadly I do not know when this bug will be fixed. I will be maintaining what our bug tracking system calls a 'watch' on the report submitted, which means I can update when a fix for the problem becomes available.

Thank you for bringing this error to our attention.

Many Thanks
Eddie
_________________
Eddie Davis
Technical Support Engineer
Red Gate Software Ltd
E-mail: support@red-gate.com
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:   
Reply to topic All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group