Red Gate forums :: View topic - Addin doesn't appears in VS2005....
Return to www.red-gate.com RSS Feed Available

Search  | Usergroups |  Profile |  Messages |  Log in  Register 
Go to product documentation
PInvoke.Net
PInvoke.Net forum

Addin doesn't appears in VS2005....

Search in PInvoke.Net forum
Post new topic   Reply to topic
Jump to:  
Go to page 1, 2  Next
Author Message
sfranchi



Joined: 01 Oct 2007
Posts: 10

PostPosted: Mon Oct 01, 2007 12:47 pm    Post subject: Addin doesn't appears in VS2005.... Reply with quote

... I've both VS2003 and 2005 in my machine, and the PInvoke menu does appear (and works fine) in VS2003, but doesn't show at all in VS2005, any idea?

Thanks,

Sandro.
Back to top
View user's profile Send private message
Robert



Joined: 30 Oct 2006
Posts: 428
Location: Cambridge, UK

PostPosted: Mon Oct 01, 2007 1:40 pm    Post subject: Reply with quote

Hi,

I wonder if you could go to Tools -> Add-in Manager... in VS2005, and see if "pInvoke.net Add-In" is listed. If it is, check that the startup box is checked, and also the checkbox next to the name is (to load it immediately).

Hope that helps,
Robert
_________________
Robert Chipperfield
Developer, Red Gate Software Ltd
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
sfranchi



Joined: 01 Oct 2007
Posts: 10

PostPosted: Mon Oct 01, 2007 4:22 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks Robert for your answer, but the addin is not listed there (as it is in VS2003)
Back to top
View user's profile Send private message
Robert



Joined: 30 Oct 2006
Posts: 428
Location: Cambridge, UK

PostPosted: Mon Oct 01, 2007 4:26 pm    Post subject: Reply with quote

OK, the next thing to try is to verify the registry settings are correct. If you look in registry editor, you should be able to navigate to the key:

Code:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\VisualStudio\8.0\AutomationOptions\LookInFolders


There should be a value with the name of the folder you installed the pinvoke.net add-in to, along with a few other ones. If you could check this matches up with the location it's actually installed to, that'd be good.

Thanks,
Robert
_________________
Robert Chipperfield
Developer, Red Gate Software Ltd
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
sfranchi



Joined: 01 Oct 2007
Posts: 10

PostPosted: Mon Oct 01, 2007 6:47 pm    Post subject: Reply with quote

A key is pointing to "F:\Archivos de programa\Red Gate\PInvoke.net" and there add-in actually is there... so it should load.

Of course, I've uninstalled and installed it back without any luck...
Back to top
View user's profile Send private message
Robert



Joined: 30 Oct 2006
Posts: 428
Location: Cambridge, UK

PostPosted: Mon Oct 01, 2007 8:04 pm    Post subject: Reply with quote

OK, that looks good then. What OS are you running, and is it a 64-bit version, I wonder?

Are you running VS2005 as an administrative user? If not, that might be worth a try. Similarly check that the user has access to the installation folder.

Robert
_________________
Robert Chipperfield
Developer, Red Gate Software Ltd
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
sfranchi



Joined: 01 Oct 2007
Posts: 10

PostPosted: Tue Oct 02, 2007 12:04 pm    Post subject: Reply with quote

OS is XP Pro, spanish version, SP2 installed, only one user has administrative rights (myself).

Have in mind that the PInvoke add-in runs perfectly in VS2003, and others add-ins like VisualSVN are working fine in my VS2005.

Thanks.
Back to top
View user's profile Send private message
Robert



Joined: 30 Oct 2006
Posts: 428
Location: Cambridge, UK

PostPosted: Tue Oct 02, 2007 1:34 pm    Post subject: Reply with quote

Hi,

OK, next thing then: check that in that path, there's a file called "PInvokeDotNetAddIn.AddIn", and also "PInvokeDotNetAddIn2005.dll". The DLL should be version 1.1.0.7.

Also, what edition of VS are you running? Do you have the .NET 3.0 or 3.5 add-ons installed?

Thanks,
Robert
_________________
Robert Chipperfield
Developer, Red Gate Software Ltd
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
sfranchi



Joined: 01 Oct 2007
Posts: 10

PostPosted: Tue Oct 02, 2007 6:07 pm    Post subject: Reply with quote

Version of the DLL is correct, .NET 3.0 is installed, but not a 3.5 add-ons (never heard about it before).

VS2005 is the Professional version, with SP1 installed.
Back to top
View user's profile Send private message
sfranchi



Joined: 01 Oct 2007
Posts: 10

PostPosted: Thu Oct 04, 2007 8:10 pm    Post subject: Reply with quote

I'm the only one with this problem?

Thanks,
Back to top
View user's profile Send private message
Robert



Joined: 30 Oct 2006
Posts: 428
Location: Cambridge, UK

PostPosted: Thu Oct 04, 2007 10:05 pm    Post subject: Reply with quote

Hi,

Sorry for not replying earlier. I'm at a bit of a loss as to what to suggest. I don't think this is something we've seen before with these symptoms.

One thing you could try is copying both the .AddIn file and the DLL into your My Documents\Visual Studio 2005\Addins directory, and then see if it works.

Thanks,
Robert
_________________
Robert Chipperfield
Developer, Red Gate Software Ltd
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
sfranchi



Joined: 01 Oct 2007
Posts: 10

PostPosted: Thu Oct 04, 2007 10:19 pm    Post subject: Reply with quote

Already done, I did that before to ask here... anyway, thanks a lot for your answers and your time.

Sandro.
Back to top
View user's profile Send private message
Robert



Joined: 30 Oct 2006
Posts: 428
Location: Cambridge, UK

PostPosted: Fri Oct 05, 2007 8:28 am    Post subject: Reply with quote

Nicely thought ahead Smile.

I'm really sorry we didn't get this working - and more strangely that it did in VS 2003, though the way VS treats add-ins in the two environments is quite significantly different.

If I think of anything else, I'll post it up here.

Thanks for your patience,
Robert
_________________
Robert Chipperfield
Developer, Red Gate Software Ltd
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
sfranchi



Joined: 01 Oct 2007
Posts: 10

PostPosted: Sun Oct 07, 2007 11:21 pm    Post subject: Reply with quote

No problem at all Robert, and thanks for your time Smile

Sandro.
Back to top
View user's profile Send private message
sfranchi



Joined: 01 Oct 2007
Posts: 10

PostPosted: Wed Oct 10, 2007 10:37 am    Post subject: Reply with quote

Hi Robert!

I did nothing about this, but the P-Invoke.net menu is now there in VS2005... and the add-in is listed in the add-ins window.

I don't know what to say, the only thing I've updated were a couple of received updates from windows update... no one related to VS at all...

Anyway, is working now, and I hope it remains there Smile

Best regards,

Sandro.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic All times are GMT + 1 Hour
Go to page 1, 2  Next
Page 1 of 2

 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group