Red Gate forums :: View topic - soap:Fault; debug web service; add custom assembly referen
Return to www.red-gate.com RSS Feed Available

Search  | Usergroups |  Profile |  Messages |  Log in  Register 
Go to product documentation
ANTS Load
ANTS Load forum

soap:Fault; debug web service; add custom assembly referen

Search in ANTS Load forum
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.
Jump to:  
Author Message
awellner



Joined: 27 Jul 2006
Posts: 1

PostPosted: Thu Jul 27, 2006 3:11 pm    Post subject: soap:Fault; debug web service; add custom assembly referen Reply with quote

Hi,

I have been trying to test my web service, but each time I am running it I get soap fault. I have created a web reference and my class Inherits from Control.VirtualClient.

When I test the same code with VB .net 1.1, local host reference (no network issues). It works fine. However, similar code, just warped with Ants Control.VirtualClient doesn’t work and I am getting this soap exception. <soap:Fault> <faultcode>soap:Client</faultcode>. Meaning the client couldn’t create the soap request.

1. What are the settings I need to set in the Control.VirtualClient?
2. How can I debug the web service?
3. How can I add custom assembly reference in the VBA?

I am adding the soap exception code:

WebService http://localhost/EcoWinUtils/Service.asmx SoapRequest : <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?> <soap:Envelope xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema" xmlns:soap="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/"> <soap:Body> <GetEWSeries xmlns="http://www.reuters.com/ns/2004/11/16/webservices/wsdl/EWUtilsSvc"> <EWUtils_GetEWSeries_Request_1_0 xmlns="http://www.reuters.com/ns/2004/11/16/webservices/EWUtilsSvc">ew:arp12630</EWUtils_GetEWSeries_Request_1_0> </GetEWSeries> </soap:Body> </soap:Envelope> SoapResponse : <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?> <soap:Envelope xmlns:soap="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema"> <soap:Body> <soap:Fault> <faultcode>soap:Client</faultcode> <faultstring>The request element &amp;lt;GetEWSeries xmlns='http://www.reuters.com/ns/2004/11/16/webservices/wsdl/EWUtilsSvc'&amp;gt; was not recognized.</faultstring> <detail /> </soap:Fault> </soap:Body> </soap:Envelope>
Back to top
View user's profile Send private message
Brian Donahue



Joined: 23 Aug 2004
Posts: 6674

PostPosted: Mon Jul 31, 2006 5:12 pm    Post subject: Reply with quote

Hello,

I beleived I have already replied to you by email. There is a method that you need to follow to be able to reference external assemblies in ANTS Load which I've sent you the information about. The SOAP FAULT issue is something specific to your environment, I think, so it wouldn't be terribly beneficial to discuss it here.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies. All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group