Red Gate forums :: View topic - Bug: Fillfactor on Table Types
Return to www.red-gate.com RSS Feed Available

Search  | Usergroups |  Profile |  Messages |  Log in  Register 
Go to product documentation
SQL Source Control 3
SQL Source Control 3 forum

Bug: Fillfactor on Table Types

Search in SQL Source Control 3 forum
Post new topic   Reply to topic
Jump to:  
Author Message
AdamY



Joined: 15 Oct 2010
Posts: 41

PostPosted: Fri Jun 13, 2014 5:10 pm    Post subject: Bug: Fillfactor on Table Types Reply with quote

My Source Control crashed a few days ago and I had to reinstall it. After reinstalling (v3.6.6.178), Source Control now shows a Fillfactor setting on my user-defined Table Types, which it did not do before. And, of course, Fillfactor on a Table Type is not a valid option in SQL Server.


This is similar to the bug I reported with SQL Packager in early 2013.

I was able to bypass this by setting Source Control to ignore Fillfactor... but of course, now it ignores all by fillfactor settings, which I'd prefer not to do.
Back to top
View user's profile Send private message
Evan Moss



Joined: 12 Jun 2013
Posts: 99

PostPosted: Mon Jun 16, 2014 6:18 pm    Post subject: Reply with quote

Hello,

Sorry you're experiencing problems with SQL Source Control.

I just tried reproducing this behavior with 3.6.6.178 but haven't been able to.

I used the script in your screenshot (minus the fillfactor part) and it seemed to work fine. Do you have any other settings you're using that I can use to reproduce this here?

Thanks,
Evan
_________________
Evan Moss
Product Support
(866) 627-8107
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
AdamY



Joined: 15 Oct 2010
Posts: 41

PostPosted: Mon Jun 16, 2014 6:59 pm    Post subject: Reply with quote

I cannot think of any other setting that would contribute to this. I'd be happy to supply the Source Control scripts or backup of the database if you'd like.

What is very odd is that this problem did not exist until Source Control crashed and stopped showing up in SSMS. I had to reinstall it and then this problem started.

When I reported this issue on SQL Packager they said they couldn't reproduce the issue, but you can see they eventually found the bug (SPA-601). I assume the Red Gate products share similar "compare" code. Perhaps the details of that SQL Packager bug could help with this SQL Source Control issue?
Back to top
View user's profile Send private message
Evan Moss



Joined: 12 Jun 2013
Posts: 99

PostPosted: Mon Jun 16, 2014 7:03 pm    Post subject: Reply with quote

Hi Adam,

I looked into SPA-601 and tried to use the scripts from that bug to reproduce this one, but to no avail.

If you could send in a backup to support@red-gate.com, that'd be great. (We have a ticket open for you -- number 21542 -- that you should have received an auto-email for, so you can just respond there.)

Thanks,
Evan
_________________
Evan Moss
Product Support
(866) 627-8107
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
AdamY



Joined: 15 Oct 2010
Posts: 41

PostPosted: Mon Jun 16, 2014 9:30 pm    Post subject: Backup file sent Reply with quote

Evan Moss wrote:

If you could send in a backup to support@red-gate.com, that'd be great. (We have a ticket open for you -- number 21542 -- that you should have received an auto-email for, so you can just respond there.)

I have email the backup file as requested. Even without any data it was 6MB so I'm hoping it made it through all the email filters.
Back to top
View user's profile Send private message
Evan Moss



Joined: 12 Jun 2013
Posts: 99

PostPosted: Tue Jun 17, 2014 3:47 pm    Post subject: Reply with quote

Hi Adam,

It looks like this is a bug in the comparison engine that got added into SQL Source Control after version 3.6.0.3. If you'd like to downgrade to that version while we get to the bottom of the issue, you can find it here: ftp://support.red-gate.com/patches/sqlsourcecontrol/14Apr2014/SQLSourceControl_3.6.0.3.exe

Sorry for the inconvenience.

I'll update this thread when I hear more.

Regards,
Evan
_________________
Evan Moss
Product Support
(866) 627-8107
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:   
Reply to topic All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group