Red Gate forums :: View topic - Connection error when attempting to link a database
Return to www.red-gate.com RSS Feed Available

Search  | Usergroups |  Profile |  Messages |  Log in  Register 
Go to product documentation
SQL Source Control 3
SQL Source Control 3 forum

Connection error when attempting to link a database

Search in SQL Source Control 3 forum
Post new topic   Reply to topic
Jump to:  
Author Message
rbalck



Joined: 12 Mar 2014
Posts: 3

PostPosted: Wed Mar 12, 2014 7:54 pm    Post subject: Connection error when attempting to link a database Reply with quote

The error is:

"an established connection was aborted by the software in your host machine"

I had recently upgraded to the most recent version of SSC. When i reverted to version 3.0.4 I was able to link without any problem.

Anyone have any idea what may be going on? I'd like to be on the latest.

We are running TortoiseSVN and VisualSVN Server.

Thanks,
Ralph

p.s. The newest version would also intermittently fail commits (4 out of 5 times) because of a non-specific connection error. I would also have to refresh the commit screen to gather changes over and over before it would finally connect succesfully.
Back to top
View user's profile Send private message
james.billings



Joined: 16 Jun 2010
Posts: 1144
Location: My desk.

PostPosted: Mon Mar 17, 2014 1:56 pm    Post subject: Reply with quote

What version of SVN do you use on the server side? I've seen another user recently report intermittent connection problems in newer versions of SQL Source Control, and it seems to relate to us shipping a newer build of the SharpSVN library.
Back to top
View user's profile Send private message
rbalck



Joined: 12 Mar 2014
Posts: 3

PostPosted: Tue Mar 18, 2014 10:30 pm    Post subject: Reply with quote

Server - VisualSVN Server 2.7.4
Client - TortoiseSVN 1.8.4
Back to top
View user's profile Send private message
james.billings



Joined: 16 Jun 2010
Posts: 1144
Location: My desk.

PostPosted: Thu Mar 20, 2014 11:29 am    Post subject: Reply with quote

Thanks, I've just installed that server version on a VM and I can link to it and commit without trouble. Could you let me know of any specific settings on the Server Properties screen?
If you have the Enterprise edition, could you also turn on access logging and see if that shows anything when the errors occur?
Back to top
View user's profile Send private message
rbalck



Joined: 12 Mar 2014
Posts: 3

PostPosted: Fri Mar 21, 2014 10:07 pm    Post subject: Reply with quote

It is a very standard install. No settings other than the defaults. The box is Windows Server 2003.

Firewall is configured for the correct port. no ssl.
Back to top
View user's profile Send private message
james.billings



Joined: 16 Jun 2010
Posts: 1144
Location: My desk.

PostPosted: Mon Mar 24, 2014 2:07 pm    Post subject: Reply with quote

Hmm, that makes it tricky then. I installed the same version of VisualSVN here and it works ok for me Sad

Are you maybe able to use something like wireshark or fiddler to grab the network traffic on both the client and server and send those to me? Might also be worth seeing if the SVN server logs contain any reason for the connection being dropped?
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group