Red Gate forums :: View topic - Keeps showing uncommited changes even if there are none
Return to www.red-gate.com RSS Feed Available

Search  | Usergroups |  Profile |  Messages |  Log in  Register 
Go to product documentation
SQL Source Control 3
SQL Source Control 3 forum

Keeps showing uncommited changes even if there are none

Search in SQL Source Control 3 forum
Post new topic   Reply to topic
Jump to:  
Go to page Previous  1, 2, 3  Next
Author Message
mikehalford



Joined: 22 Nov 2012
Posts: 7

PostPosted: Thu Nov 29, 2012 6:50 pm    Post subject: URGENT UPDATE REQUIRED Reply with quote

Is there any update on this issue?

It is becoming a big problem. Object explorer shows many items that it thinks need submitting, by highlighting with blue bubble, but SQL Source Control states no changes have been made. Getting to a stage where we might revert to another method of source control until a reliable version becomes is available.

As stated in earlier post we cannot downgrade as we are using Team Foundation Service which is only supported in the latest release I was told.

Any update would be most appreciated
Back to top
View user's profile Send private message
PDinCA



Joined: 25 Jul 2005
Posts: 509
Location: Costa Mesa, CA, USA

PostPosted: Thu Nov 29, 2012 7:27 pm    Post subject: Reply with quote

This is NOT limited to TFS

I have the persistently misleading blue dots with SVN.
Back to top
View user's profile Send private message
MartinU



Joined: 09 Feb 2011
Posts: 13

PostPosted: Thu Dec 13, 2012 6:32 pm    Post subject: Reply with quote

Version 3.1.0.4829

We work in a dedicated model and I am seeing this issue as well. Very big problem as we have 24 databases that we may have to work against on multiple instances and refreshing each one to see if there really are changes to commit is very very time consuming. Reminds me of the old MS DBproj process of building and deploying to your local.

We have never worked in a shared model so I am not sure if the tempdb table is even relevant. I have checked and I do have that table and it has over 10622 rows in it.

I am still not sure why these source control tools from RedGate don't use the physical files on the developers machines that are written out when they perform a get latest to their local workspace.

Seems like the only source control aspect of SSC is the web service or command line operations for performing check-ins and associating the changes to work items for the relevant source control system.
Back to top
View user's profile Send private message
andy.campbell.smith



Joined: 20 Oct 2011
Posts: 173
Location: Red Gate Software

PostPosted: Fri Dec 14, 2012 4:24 pm    Post subject: Reply with quote

An update on this - we've significantly improved the polling query in SQL Source Control, so this ought to be addressed in the next version. We're hoping to have that up on Check for Updates within the next few weeks.
_________________
Andy Campbell Smith

Red Gate Technical Support Engineer
Back to top
View user's profile Send private message
MartinU



Joined: 09 Feb 2011
Posts: 13

PostPosted: Fri Dec 14, 2012 4:43 pm    Post subject: Reply with quote

Appreciate the update on this Andy and looking forward to the next release.
Back to top
View user's profile Send private message
mikehalford



Joined: 22 Nov 2012
Posts: 7

PostPosted: Tue Dec 18, 2012 4:05 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks Andy. Looking forward to the updated release.
Back to top
View user's profile Send private message
mikehalford



Joined: 22 Nov 2012
Posts: 7

PostPosted: Fri Jan 18, 2013 12:40 pm    Post subject: Reply with quote

Andy.

Do we have any further information on when the update will be available?

Many Thanks
Back to top
View user's profile Send private message
mikehalford



Joined: 22 Nov 2012
Posts: 7

PostPosted: Tue Jan 22, 2013 10:23 am    Post subject: Reply with quote

I have just downloaded and installed the latest update v3.1.0.5208. This seems to have resolved the issue.

Many Thanks
Back to top
View user's profile Send private message
gknierim



Joined: 16 Nov 2004
Posts: 24

PostPosted: Fri Jan 25, 2013 5:59 pm    Post subject: Reply with quote

So, I never had this issue until I upgraded to 3.1.0.5208. I'm using a dedicated model and all of the icons change if I work with different query tabs but when I go back to the SQL Source Control tab, it refreshes and the icons indicating changes are removed.
Back to top
View user's profile Send private message
mmoore



Joined: 30 Jul 2008
Posts: 14

PostPosted: Mon Jan 28, 2013 9:21 pm    Post subject: Reply with quote

We are having this issue on a Dedicated Model w/ SSC 3.1.0.5208. This does not happen in 3.0.13.4213.

I can get it to reproduce every time now.

1. Close SSMS
2. Open SSMS and connect to server
3. Click on a database that is linked and that has no changes pending. Wait for it to finish comparing. (Click on "Get Latest" tab and wait for "no new changes in source control")
4. Click on different database, can be linked or not, the database that was clicked in step 3 above, now shows that everything is out of data. (Blue circle on Green Server Icon and on every object in that database.)
_________________
Mark Moore
Software Engineer
NTS Data Services, LLC
Back to top
View user's profile Send private message
mmoore



Joined: 30 Jul 2008
Posts: 14

PostPosted: Wed Jan 30, 2013 3:26 pm    Post subject: Reply with quote

Any news on if and when this will be fixed. This did not happen for me, until the latest update of SSC 3.1.0.5208.

Thank
_________________
Mark Moore
Software Engineer
NTS Data Services, LLC
Back to top
View user's profile Send private message
bmccrea



Joined: 31 Jan 2013
Posts: 1

PostPosted: Thu Jan 31, 2013 10:30 pm    Post subject: same problem Reply with quote

I am using version 3.1.2.33 and still experiencing the issue.
Back to top
View user's profile Send private message
mmoore



Joined: 30 Jul 2008
Posts: 14

PostPosted: Mon Feb 04, 2013 3:02 pm    Post subject: Reply with quote

Just download and installed latest version 3.1.2.33, still same issue.

1. Open SSMS
2. Click on Linked Database
3. Wait for it complete compairson
4. Click on differetn Linked Database. Database in step 2 above now shows everything is out of data....
_________________
Mark Moore
Software Engineer
NTS Data Services, LLC
Back to top
View user's profile Send private message
andy.campbell.smith



Joined: 20 Oct 2011
Posts: 173
Location: Red Gate Software

PostPosted: Mon Feb 04, 2013 8:34 pm    Post subject: Reply with quote

This sounds like an issue with the new polling query - the polling query is a low-cost way for SQL Source Control to check which objects have been changed and need to be checked in, and it runs in the background. Since it doesn't do a full comparison, we've previously had trouble with the polling query reporting objects as changed that a full comparison doesn't.

There's two ways you can work around this right now:

1. Downgrade to a version of SQL Source Control that used the previous version of the polling query - the last version to use the old query was 3.0.13.4829, available here:
ftp://support.red-gate.com/patches/SQLSourceControl/23Oct2012/SQLSourceControl_3.1.0.4829.exe

You'll need to uninstall SQL Source Control and delete the following objects from tempdb before you run that installer:
Table : RG_AllObjects
Stored Procedures: RG_WhatsChanged
Scalar functions : RG_PersistentTableVersion, RG_ProcVersion

2. Disable polling in SQL Source Control. This means that you won't get blue blobs on objects without going to the Commit Changes tab yourself and performing the full comparison to source control.

To do this, open %localappdata%\Red Gate\SQL Source Control 3\RedGate_SQLSourceControl_Engine_EngineOptions.xml and add the line

Code:
<PollingEnabled>False</PollingEnabled>


as a child of the main <EngineOptions> node.

If there isn't a RedGate_SQLSourceControl_Engine_EngineOptions.xml file in that folder, you can create one yourself - the entire file contents should look like:

Code:
<?xml version="1.0" encoding="utf-8" standalone="yes"?>
<!---->
<EngineOptions version="3" type="EngineOptions">
  <PollingEnabled>False</PollingEnabled>
</EngineOptions>

_________________
Andy Campbell Smith

Red Gate Technical Support Engineer
Back to top
View user's profile Send private message
mmoore



Joined: 30 Jul 2008
Posts: 14

PostPosted: Mon Feb 11, 2013 9:25 pm    Post subject: Still happens in 3.1.3.26 Reply with quote

FYI: Still happening in lastest update
_________________
Mark Moore
Software Engineer
NTS Data Services, LLC
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic All times are GMT + 1 Hour
Go to page Previous  1, 2, 3  Next
Page 2 of 3

 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group