Red Gate forums :: View topic - problems with the asmx file and web reference
Return to www.red-gate.com RSS Feed Available

Search  | Usergroups |  Profile |  Messages |  Log in  Register 
Go to product documentation
ANTS Load
ANTS Load forum

problems with the asmx file and web reference

Search in ANTS Load forum
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.
Jump to:  
Author Message
anandaraj



Joined: 17 May 2006
Posts: 15

PostPosted: Tue May 23, 2006 5:34 am    Post subject: problems with the asmx file and web reference Reply with quote

I have downloaded the Ants - Gate application.

But even after downloading the tools,when i tried to access the page

http://localhost/antsloadtutorialwebservice/employees.asmx., it is giving a error that the page cannot be displayed.

Also when i tried to add this file as a web reference while creating a project, it said that there is a problem with the reference. Should we have to run any server prior to running this applicatoon?

Do elaborate me on this.
Back to top
View user's profile Send private message
anandaraj



Joined: 17 May 2006
Posts: 15

PostPosted: Tue May 23, 2006 8:20 am    Post subject: Reply with quote

when i tried to add a web reference for testing a web service, it is giving the following message ..

"there was a problem adding the web reference . unable to create proxy wrapper for this web service"

wat could be the reason???
do explain me in detial....i am not able to continue with my task...
Back to top
View user's profile Send private message
Brian Donahue



Joined: 23 Aug 2004
Posts: 6580

PostPosted: Tue May 23, 2006 10:13 am    Post subject: Reply with quote

Sorry -- it sounds like either the application is not installed correctly or ASP .NET is not associated with .asmx files. Try running %systemroot%\microsoft.net\framework\v1.1.4322\aspnet_regiis -i.
Back to top
View user's profile Send private message
anandaraj



Joined: 17 May 2006
Posts: 15

PostPosted: Tue May 23, 2006 10:49 am    Post subject: Reply with quote

i run the file which u mentioned...
it prompted that asp.net was installed successfully...
but still then i am facing the same problem...
the file doesn't get loaded in the web browser...and when i try to add a web reference , it is giving a error notification....

wat is the solution for this?? should i run any server????
Back to top
View user's profile Send private message
anandaraj



Joined: 17 May 2006
Posts: 15

PostPosted: Tue May 23, 2006 12:59 pm    Post subject: Reply with quote

when i type
http://localhost/antsloadtutorialwebservice/employees.asmx in the browser, am getting the following error..

The resource cannot be found.
Description: HTTP 404. The resource you are looking for (or one of its dependencies) could have been removed, had its name changed, or is temporarily unavailable. Please review the following URL and make sure that it is spelled correctly.

Requested Url: /antsloadtutorialwebservice/employees.asmx

wat could be the reason for this?? do explain me ...
also it is not allowing me to include the web reference for tesitng a web service...
Back to top
View user's profile Send private message
Brian Donahue



Joined: 23 Aug 2004
Posts: 6580

PostPosted: Tue May 23, 2006 2:42 pm    Post subject: Reply with quote

Now, the server is responding, but it's claiming that the page isn't there. I'd try reinstalling ANTS Load or running repair on ANTS Load from Add/Remove Programs.
Back to top
View user's profile Send private message
anandaraj



Joined: 17 May 2006
Posts: 15

PostPosted: Tue May 23, 2006 3:19 pm    Post subject: Reply with quote

thanks brian...now am able to access that particular page...
Back to top
View user's profile Send private message
anandaraj



Joined: 17 May 2006
Posts: 15

PostPosted: Tue May 23, 2006 3:50 pm    Post subject: Reply with quote

the example web service is working very fine...
but i have a application for which i have to perform the testing of web services....the address comes like this http://
when i type that url in the address field, it is reporting the same error that i received before.....not able to create proxy wrapper for this web service...

so do explain me of how can i perform the testing of web services for that particular application??
Back to top
View user's profile Send private message
anandaraj



Joined: 17 May 2006
Posts: 15

PostPosted: Tue May 23, 2006 4:40 pm    Post subject: Reply with quote

Brian,

I have an application for which i have to perform the testing of web services.
I have a sequence of actions to be recorded in the application for which i have to perform the tessting of web services.

I will give my requirements very specifically. I have to record a series of events like...login to the application, perform some operations and logoff. All thses actions has to be recorded and i should playback those also.
Does the tool enable recording of web services by using a recorder?

Also i want the scripts to be in the XML format. Whether the tool supports all these ??

Regards,
Anandaraj
Back to top
View user's profile Send private message
Brian Donahue



Joined: 23 Aug 2004
Posts: 6580

PostPosted: Wed May 24, 2006 3:43 am    Post subject: Reply with quote

Hello Anandaraj,

The script recorder is for testing web sites rather than web services. Although this technically shouldn't stop you from using the recorder on webservices... the problem is that the webservice needs to expose an interface. Some of them do for testing reasons (you get the 'invoke' button when you go to that page in a browser), but in production this usually isn't true.

My recommendation would be to figure out which webservice methods are invoked when you click the button, and use the webreferences script by uncommenting that method.

If you still can't add the webreference, it may be because the webservice implements Webservice Extensions (WSE). These are nonstandard, Microsoft-specific enhancements to webservices. The reason that the webservice will not work is because they do not exist in the same SoapHttpClient namespace as a regular webservice. WSE as I understand it is a 'roll-your-own' webservice platform that doesn't conform to open webservice standards.
Back to top
View user's profile Send private message
anandaraj



Joined: 17 May 2006
Posts: 15

PostPosted: Wed May 24, 2006 5:20 am    Post subject: Reply with quote

brian,

i can't figure out the methods i am goin to use....because the user can perform any kind any sort of operations in the application after logging in which we can't exactly define by using a web method....

the user has to login, perform some operations ( may be clicking some links in the page) and then logoff...all these events has to be recorded and the scripts should contain SOAP and XML requests instead of HTTP..whether it is possible in ANTS load?? do make it clear as these are my requirements......i haven't written any specific methods for the appln..since it doesn't go that way...
Back to top
View user's profile Send private message
Brian Donahue



Joined: 23 Aug 2004
Posts: 6580

PostPosted: Wed May 24, 2006 5:48 pm    Post subject: Reply with quote

Hello,

I don't think we can help you with this. The best thing to do would be to get with the developer who wrote the webservice. They probably have the best idea how to test it.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies. All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group