Red Gate forums :: View topic - Error When Upgrading Server Components
Return to www.red-gate.com RSS Feed Available

Search  | Usergroups |  Profile |  Messages |  Log in  Register 
Go to product documentation
SQL Backup 7
SQL Backup 7 forum

Error When Upgrading Server Components

Search in SQL Backup 7 forum
Post new topic   Reply to topic
Jump to:  
Author Message
BenKentzer



Joined: 06 Jul 2010
Posts: 5

PostPosted: Wed Dec 04, 2013 7:09 pm    Post subject: Error When Upgrading Server Components Reply with quote

Hi

I upgraded the GUI on my laptop to version 7.6 this afternoon, and subsequently updated the server components on one of my servers.

I then tried the second server, and got an error - code 262144.

When I checked the web page that the error linked to, it said:
Quote:
The version of the SQL Backup Pro extended stored procedure dynamic-link library (xp_sqlbackup.dll) is incorrect.


How do I get hold of the correct version of the DLL - can I just copy it from my other server, or do I need to do a full re-install? I'd rather not have to take this approach if it means that I have to re-build all of my log ship jobs.

Thanks

Ben
Back to top
View user's profile Send private message
chriskelly



Joined: 19 Apr 2010
Posts: 328
Location: Cambridge, UK

PostPosted: Thu Dec 05, 2013 10:09 pm    Post subject: Reply with quote

You can uninstall the SQL Backup Server Components without it affecting your SQL Backup Scheduled jobs. It will mean that any jobs that try to run when the components are not present will fail, but once they have been re-installed these jobs should run successfully.

First copy the SQBServerSetup.exe file, which can be found in the SQL Backup UI installation folder, to the machine hosting the SQL Server instance. Then uninstall the existing components, once complete, execute the .exe.
_________________
Chris Kelly
Technical Support Engineer
Back to top
View user's profile Send private message
BenKentzer



Joined: 06 Jul 2010
Posts: 5

PostPosted: Thu Dec 05, 2013 11:27 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks Chris

Do I need to de-activate the licence first before uninstalling so that I can re-install on the same licence key?

Thanks

Ben
Back to top
View user's profile Send private message
chriskelly



Joined: 19 Apr 2010
Posts: 328
Location: Cambridge, UK

PostPosted: Wed Dec 11, 2013 1:38 pm    Post subject: Reply with quote

Assuming that the hardware stays the same, then deactivation is not necessary.
_________________
Chris Kelly
Technical Support Engineer
Back to top
View user's profile Send private message
BenKentzer



Joined: 06 Jul 2010
Posts: 5

PostPosted: Mon Dec 16, 2013 12:06 pm    Post subject: Reply with quote

Quick update:

I managed to upgrade the components without uninstalling in the end. The server was rebooted as part of a maintenance outage, and subsequent to this, the software upgraded with no issues.

Thanks

Ben
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group