Red Gate forums :: View topic - Unslected counters don't disappear from the graphs
Return to www.red-gate.com RSS Feed Available

Search  | Usergroups |  Profile |  Messages |  Log in  Register 
Go to product documentation
ANTS Performance Profiler 8
ANTS Performance Profiler 8 forum

Unslected counters don't disappear from the graphs

Search in ANTS Performance Profiler 8 forum
Post new topic   Reply to topic
Jump to:  
Author Message
philippe.martens



Joined: 18 Oct 2013
Posts: 7

PostPosted: Fri Oct 18, 2013 9:07 am    Post subject: Unslected counters don't disappear from the graphs Reply with quote

I've recorded performance with several counters, but I would like to display only one of these at a time.
Even when I uncheck the boxes from the "Chart counters" zone in the upper left, the counters are still displayed in the graph.

Also, the scale for "% Processor Time" is gigantic (third tick is labeled 9,8304E+06%), rendering the graph completely useless.

I had the problem with version 8.0, and I still have it with version 8.3 I just installed.
Back to top
View user's profile Send private message
jessica.ramos



Joined: 23 Apr 2012
Posts: 213

PostPosted: Mon Oct 21, 2013 7:01 pm    Post subject: Reply with quote

Hi Philippe,

Thanks for your post!

Regarding the unchecking of chart counters..

I am able to reproduce this problem on one of my machines--kindly bear with me as I look into this!

Regarding the gigantic processor time..

Out of range values like this can happen sometimes because of glitches in Microsoft's implementation of performance counters (ANTS reports the same values as perfmon would). The out of range values are more likely to occur if the counters are read too frequently or at times of high system load. (The same effect will be visible in perfmon, but it's not as noticeable as perfmon overwrites previous data after a minute.)

There's not a lot that ANTS can do about this, I'm so sorry to say, as it is a problem with the Microsoft counters. :/

Please let me know if you have any further questions or concerns!
_________________
Jessica Ramos
Technical Support
Red Gate Software Ltd.
Back to top
View user's profile Send private message
jessica.ramos



Joined: 23 Apr 2012
Posts: 213

PostPosted: Fri Oct 25, 2013 6:03 pm    Post subject: Reply with quote

Hi Philippe,

After further investigation, it seems that the timeline problem with unchecking counters is related to the .NET Framework. Could you please try reinstalling .NET 4.0?
_________________
Jessica Ramos
Technical Support
Red Gate Software Ltd.
Back to top
View user's profile Send private message
philippe.martens



Joined: 18 Oct 2013
Posts: 7

PostPosted: Mon Nov 04, 2013 8:21 am    Post subject: Reply with quote

Hi Jessica,

I've first repaired, and then completely removed and reinstalled .NET 4 (Client Profile & Extended).

Because I also removed the multi-targeting pack (now I know it's part of Visual Studio 2010), I also had to uninstall Visual Studio 2010 SP1, repair Visual Studio 2010 and then reinstall Visual Studio 2010 SP1.

This took a lot of time, but doesn't change anything concerning the timelilne problem.

Regards.
Back to top
View user's profile Send private message
jessica.ramos



Joined: 23 Apr 2012
Posts: 213

PostPosted: Mon Nov 04, 2013 8:26 pm    Post subject: Reply with quote

Hi Philippe,

So sorry to hear that hasn't helped! I did some more testing and it seems that the unchecking feature may actually require that .NET 4.5 is installed. We have a bug logged for this with reference PP-30230 and are still investigating. Please bear with us--I will post here once there is an update!

In the meantime, the feature will likely work if you save your results and view them on a machine where .NET 4.5 is installed (but please let us know should that still fail for you!). So sorry for the inconvenience this bug causes!
_________________
Jessica Ramos
Technical Support
Red Gate Software Ltd.
Back to top
View user's profile Send private message
philippe.martens



Joined: 18 Oct 2013
Posts: 7

PostPosted: Tue Nov 05, 2013 9:16 am    Post subject: Reply with quote

Hi Jessica,

Installing .NET 4.5 does indeed solve the problem.
As .NET 4.5 replaces .NET 4.0, I'll now have to check it doesn't create problems elsewhere.

Regards
Back to top
View user's profile Send private message
jessica.ramos



Joined: 23 Apr 2012
Posts: 213

PostPosted: Tue Nov 05, 2013 5:35 pm    Post subject: Reply with quote

Hi Philippe,

I'm glad to hear that helped! I'll let the developers know.

I wasn't sure if you'd want to install .NET 4.5 on your machine, but you hopefully shouldn't experience any issues and need to uninstall. If so, just viewing the results on a machine with it already installed should work. Smile
_________________
Jessica Ramos
Technical Support
Red Gate Software Ltd.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group