Red Gate forums :: View topic - XSP web service consuming 99% of CPU
Return to www.red-gate.com RSS Feed Available

Search  | Usergroups |  Profile |  Messages |  Log in  Register 
Go to product documentation
SQL Monitor 2
SQL Monitor 2 forum

XSP web service consuming 99% of CPU

Search in SQL Monitor 2 forum
Post new topic   Reply to topic
Jump to:  
Author Message
jeffgonnering



Joined: 03 Jan 2011
Posts: 19
Location: Neenah, WI, USA

PostPosted: Tue Apr 26, 2011 3:50 pm    Post subject: XSP web service consuming 99% of CPU Reply with quote

Every so often I cannot log into the SQL monitor web page and when I look on the server that is hosting the SQL Monitor 2 Web Service, the XSP2.exe process is consuming 99% of the CPU. I restart the service and it goes back down to under 5%. I'm the only one requesting a page, so why would the web service be pegged? I could understand if the base monitor was pegged, but not the web service. Any ideas? Thanks.
Back to top
View user's profile Send private message
Brian Donahue



Joined: 23 Aug 2004
Posts: 6580

PostPosted: Wed Apr 27, 2011 3:20 pm    Post subject: Reply with quote

Hi Jeff,

There aren't any known issues I can find about this. Is there any pattern to this high CPU usage, and are there other performance issues on the system at the same time? For instance, a long disk queue (>5) or low memory condition can manifest as high CPU. You can get CPU and memory usage from Task manager and disk queue length from perfmon.

If it is actually something in the SQL Monitor code we can try attaching a debugger and dumping the application stacks at the point when things start looking bad. If it happens again, please let us know and we can set this up for you.
Back to top
View user's profile Send private message
jeffgonnering



Joined: 03 Jan 2011
Posts: 19
Location: Neenah, WI, USA

PostPosted: Thu Apr 28, 2011 9:47 pm    Post subject: Reply with quote

I do not recognize any pattern. It has happened a handful of times since we have been using the product, which has been for a few months now. If it happens again, I will get you the metrics you mentioned. Thanks for your help.
Back to top
View user's profile Send private message
jeffgonnering



Joined: 03 Jan 2011
Posts: 19
Location: Neenah, WI, USA

PostPosted: Tue May 10, 2011 3:23 pm    Post subject: Reply with quote

the issue has occurred again this morning. I emailed the log files to Red Gate support.
Back to top
View user's profile Send private message
wrighla



Joined: 13 Apr 2012
Posts: 3

PostPosted: Tue Oct 23, 2012 2:51 pm    Post subject: Reply with quote

I am having the exact same symptoms here on our SQL Monitor server. Was a resolution ever determined?
Back to top
View user's profile Send private message
Brian Donahue



Joined: 23 Aug 2004
Posts: 6580

PostPosted: Tue Oct 23, 2012 4:23 pm    Post subject: Reply with quote

The only definite cause I was able to find was this one case where an external requester was DOSing the webserver. Some external IP was making many requests per second for phishing URLs. For example http://server/cgi-bin, http://server/phpbb, etc.
Back to top
View user's profile Send private message
wrighla



Joined: 13 Apr 2012
Posts: 3

PostPosted: Tue May 28, 2013 1:53 pm    Post subject: Reply with quote

I have a new computer for SQL Monitor this year and just upgraded everything with Redgate to the current version and I'm still having this problem. When I stop the "SQL Monitor 3 Web Service", the cpu frees back up. When I turn the service back on, cpu usage is normal. Is there any way to investigate and keep this from happening?
Back to top
View user's profile Send private message
priyasinha



Joined: 03 Jan 2007
Posts: 530

PostPosted: Mon Jun 03, 2013 9:37 am    Post subject: Re: Reply with quote

wrighla wrote:
I have a new computer for SQL Monitor this year and just upgraded everything with Redgate to the current version and I'm still having this problem. When I stop the "SQL Monitor 3 Web Service", the cpu frees back up. When I turn the service back on, cpu usage is normal. Is there any way to investigate and keep this from happening?


Hi,

I would suggest to email support@red-gate.com. Also, this forum is not actively monitored now. Please raise any issue in SQL Monitor 3 forum.

Thanks,
Priya
Back to top
View user's profile Send private message
gboulais



Joined: 31 Jul 2013
Posts: 1

PostPosted: Wed Jul 31, 2013 5:18 pm    Post subject: Reply with quote

Exact same error here.
Back to top
View user's profile Send private message
priyasinha



Joined: 03 Jan 2007
Posts: 530

PostPosted: Thu Aug 01, 2013 9:50 am    Post subject: Re: Reply with quote

gboulais wrote:
Exact same error here.


Hi,

Please could you raise this issue with support@red-gate.com?

Thanks,
Priya
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group