Red Gate forums :: View topic - Smart rename not works
Return to www.red-gate.com RSS Feed Available

Search  | Usergroups |  Profile |  Messages |  Log in  Register 
Go to product documentation
SQL Prompt 5
SQL Prompt 5 forum

Smart rename not works

Search in SQL Prompt 5 forum
Post new topic   Reply to topic
Jump to:  
Author Message
Dmitry Gokun



Joined: 29 May 2011
Posts: 16

PostPosted: Mon Nov 26, 2012 11:50 am    Post subject: Smart rename not works Reply with quote

After latest update it stopped to work at all. Evry time i'm trying rename column, i'm getting this:

Could not load file or assembly 'LinqBridge, Version=1.1.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=c2b14eb747628076' or one of its dependencies. The system cannot find the file specified.
Back to top
View user's profile Send private message
Brian Donahue



Joined: 23 Aug 2004
Posts: 6642

PostPosted: Tue Nov 27, 2012 1:19 pm    Post subject: Reply with quote

Hello,

SQL Prompt uses some LINQ technology, which is not present in .NET 2.0. If you install .NET 3.5, this error will go away. You can also find LinqBridge in the installation folder for SQL Compare or Data Compare, if you have those installed, and copy the DLL to c:\program files (x86)\red gate\sql prompt 5.
Back to top
View user's profile Send private message
Dmitry Gokun



Joined: 29 May 2011
Posts: 16

PostPosted: Tue Nov 27, 2012 1:27 pm    Post subject: Reply with quote

I have .NET 3.5 installed.

I've uninstalled latest version and installed previous (5.3.4.1) and it works just fine. So, it must be problem with new version.
Back to top
View user's profile Send private message
Brian Donahue



Joined: 23 Aug 2004
Posts: 6642

PostPosted: Tue Nov 27, 2012 1:28 pm    Post subject: Reply with quote

Yes, it is a problem. The program needs to include this DLL.
Back to top
View user's profile Send private message
Dmitry Gokun



Joined: 29 May 2011
Posts: 16

PostPosted: Tue Nov 27, 2012 1:30 pm    Post subject: Reply with quote

Can you post proper version of LinqBridge here?
Back to top
View user's profile Send private message
Brian Donahue



Joined: 23 Aug 2004
Posts: 6642

PostPosted: Tue Nov 27, 2012 1:31 pm    Post subject: Reply with quote

Maybe you can copy LinqBridge.dll from the older version of prompt, update it, and put LinqBridge.dll back in the new folder after upgrading.
Back to top
View user's profile Send private message
Brian Donahue



Joined: 23 Aug 2004
Posts: 6642

PostPosted: Tue Nov 27, 2012 1:35 pm    Post subject: Reply with quote

ftp://support.red-gate.com/patches/sql_prompt/LinqBridge.zip
Back to top
View user's profile Send private message
Dmitry Gokun



Joined: 29 May 2011
Posts: 16

PostPosted: Tue Nov 27, 2012 1:36 pm    Post subject: Reply with quote

There is no LinqBridge.dll in SQL Prompt 5 folder. I've copied one from "SQL Doc". Seems that helped. Thanks.
Back to top
View user's profile Send private message
jeffgonnering



Joined: 03 Jan 2011
Posts: 19
Location: Neenah, WI, USA

PostPosted: Fri Mar 15, 2013 3:24 pm    Post subject: Could not load assembly error Reply with quote

I am getting the same error when I use SmartRename. I'm using Sql Prompt 5.3.6.28. I have copied the LinqBridge.dll into the folder as directed. The error persists. Am I to register it? Restart the computer? Any help would be appreciated.
Back to top
View user's profile Send private message
jeffgonnering



Joined: 03 Jan 2011
Posts: 19
Location: Neenah, WI, USA

PostPosted: Fri Mar 15, 2013 3:42 pm    Post subject: working now Reply with quote

I restarted my machine and it works now. Thanks.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group