Red Gate forums :: View topic - Object reference not set to an instance of an object.
Return to www.red-gate.com RSS Feed Available

Search  | Usergroups |  Profile |  Messages |  Log in  Register 
Go to product documentation
SQL Prompt 5
SQL Prompt 5 forum

Object reference not set to an instance of an object.

Search in SQL Prompt 5 forum
Post new topic   Reply to topic
Jump to:  
Author Message
rwallaceconsulting



Joined: 06 Aug 2012
Posts: 4

PostPosted: Mon Aug 06, 2012 3:57 pm    Post subject: Object reference not set to an instance of an object. Reply with quote

using v 5.3.4.1 on a VM of win 7 ultimate.

when i type, i get the intellisense of stored procedures. I use the down arrow to select the procedure i want and then hit "tab". I get a "notify red gate about this error" pop up box. The error details are:

Object reference not set to an instance of an object.

The stored procedure does not expand to the selected one. i have to type it all out by hand. sometimes the first "tab" fails but subsequent ones work (on that line only) This time, i get the error regardless of how i try to work it.

"enter" key causes the same problem too.

any ideas?
Back to top
View user's profile Send private message
andy.campbell.smith



Joined: 20 Oct 2011
Posts: 159
Location: Red Gate Software

PostPosted: Wed Aug 08, 2012 12:34 pm    Post subject: Reply with quote

Can you email us in your most recent log files? You can find SQL Prompt's log files in:

<sysroot>:\Users\<youruser>\AppData\Local\Red Gate\SQL Prompt 5

If you could email those in to support@red-gate.com and include the reference F0063211 in the subject line, I'll have a look over them and see if I can glean anything more about what's causing this error. Thanks!
_________________
Andy Campbell Smith

Red Gate Technical Support Engineer
Back to top
View user's profile Send private message
andy.campbell.smith



Joined: 20 Oct 2011
Posts: 159
Location: Red Gate Software

PostPosted: Wed Aug 08, 2012 2:04 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks for your email! Unfortunately, I couldn't find much useful information in the logs. I did locate the error reports you submitted in our bug-tracking system - the bug report reference is SP-3412, for future reference. We thought we'd fixed it in the release of SQL Prompt 5.1, but we've had reports from you and another user in newer versions recently.

I see from the comments you've added that you get this problem with snippets as well - is that still happening? Can I check what version of SSMS you're using?
_________________
Andy Campbell Smith

Red Gate Technical Support Engineer
Back to top
View user's profile Send private message
rwallaceconsulting



Joined: 06 Aug 2012
Posts: 4

PostPosted: Fri Aug 10, 2012 5:44 pm    Post subject: ssms version Reply with quote

this is from select @@version

Microsoft SQL Server 2008 R2 (RTM) - 10.50.1600.1 (X64) Apr 2 2010 15:48:46 Copyright (c) Microsoft Corporation Developer Edition (64-bit) on Windows NT 6.1 <X64> (Build 7601: Service Pack 1) (Hypervisor)

I get this error all the time. from other machine doesn't have this issue. it is a productivity killer.
Back to top
View user's profile Send private message
andy.campbell.smith



Joined: 20 Oct 2011
Posts: 159
Location: Red Gate Software

PostPosted: Tue Aug 14, 2012 4:51 pm    Post subject: Reply with quote

I've emailed the devs - you appear to be the only person hitting this right now, but it's clearly a very serious issue for you, so we're doing our best to figure out what's causing this. I'll get back to you as soon as we've come up with something - sorry!
_________________
Andy Campbell Smith

Red Gate Technical Support Engineer
Back to top
View user's profile Send private message
rwallaceconsulting



Joined: 06 Aug 2012
Posts: 4

PostPosted: Tue Aug 14, 2012 10:53 pm    Post subject: Reply with quote

I uninstalled sql prompt and re-installed. certain functions that always failed previously appear to be working now. other snippets appear to be working too..

i will post back a in a couple of days if everything is good.
Back to top
View user's profile Send private message
rwallaceconsulting



Joined: 06 Aug 2012
Posts: 4

PostPosted: Thu Aug 16, 2012 10:51 pm    Post subject: re-install did the trick Reply with quote

the re-install seems to have fixed all my issues. thanks for your support during this time.
Back to top
View user's profile Send private message
andy.campbell.smith



Joined: 20 Oct 2011
Posts: 159
Location: Red Gate Software

PostPosted: Fri Aug 17, 2012 10:33 am    Post subject: Reply with quote

Great, glad to hear it! Let us know if you run into trouble again and we'll do our best to help.
_________________
Andy Campbell Smith

Red Gate Technical Support Engineer
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group