Red Gate forums :: View topic - Installing SQl monitor 2.0
Return to www.red-gate.com RSS Feed Available

Search  | Usergroups |  Profile |  Messages |  Log in  Register 
Go to product documentation
SQL Monitor 2
SQL Monitor 2 forum

Installing SQl monitor 2.0

Search in SQL Monitor 2 forum
Post new topic   Reply to topic
Jump to:  
Author Message
teju_desai



Joined: 15 Nov 2011
Posts: 2

PostPosted: Tue Nov 15, 2011 11:20 am    Post subject: Installing SQl monitor 2.0 Reply with quote

Hi,
I am trying to install the SQL monitor 2 on my local computer in order to monitor the sql server which is on different machine. Basically, we have one physical machine over which there 3 virtual servers(IIS,SQL, PHP/APACHE).

At present when i monitor SQL server from my local computer which is a desktop , it would throw Connection Failed cannot connect error.

If i want to install sql monitor on the virtual server and use the existing web server and install base monitor on the sql monitor, could you provide clear steps for the installation.

Many Thanks,
Back to top
View user's profile Send private message
Chris Spencer



Joined: 29 Aug 2006
Posts: 301
Location: Red Gate - Cambridge

PostPosted: Tue Nov 15, 2011 12:16 pm    Post subject: Reply with quote

Hi

When you say "install base monitor on the sql monitor" do you mean "install base monitor on the sql server"? We'd normally recommend that the base monitor is installed on a dedicated machine.

Are you able to connect to the SQL Server from your local machine using Management Studio?

The main installation guide can be found here:
http://www.red-gate.com/supportcenter/Content?p=SQL%20Monitor&c=SQL_Monitor/help/2.3/SM_Installation_Guide.htm&toc=SQL_Monitor/help/2.3/toc141887.htm

Regards
Chris
_________________
Chris Spencer
Test Engineer
Red Gate
Back to top
View user's profile Send private message
teju_desai



Joined: 15 Nov 2011
Posts: 2

PostPosted: Tue Nov 15, 2011 12:20 pm    Post subject: SQL monitor Reply with quote

Hi ,
Yes, on the sql server(base monitor). I can connect to the sql server fine with the management studio.
I have used your test guide all the options until WMI works. But when i try to test the WMI , it returns an Exception from HRESULT: 0x80070776).
I am not sure how to proceed after this.
Many Thanks,
Teju
Back to top
View user's profile Send private message
Chris Spencer



Joined: 29 Aug 2006
Posts: 301
Location: Red Gate - Cambridge

PostPosted: Tue Nov 15, 2011 12:38 pm    Post subject: Reply with quote

It might be that WMI isn't working due to the monitored server being behind a NAT.
http://social.msdn.microsoft.com/Forums/en-US/netfxbcl/thread/99c278fe-df63-408b-b5b1-b95554b6b630/

If you've seen our 'testing data collection methods page' then you've probably seen the link to Microsoft's WMI troubleshooting page
http://technet.microsoft.com/en-us/library/ff406382.aspx

The base monitor service can potentially use a lot of cpu so it should only be put on the SQL Server machine if it's not too busy. If you're only monitoring the one server though I think it will be fine. The cpu usage of the service is proportional to the number of servers being monitored.

Hope this helps
Chris
_________________
Chris Spencer
Test Engineer
Red Gate
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group