Red Gate forums :: View topic - problem using SVR with encrypted backup file
Return to www.red-gate.com RSS Feed Available

Search  | Usergroups |  Profile |  Messages |  Log in  Register 
Go to product documentation
SQL Virtual Restore 2
SQL Virtual Restore 2 forum

problem using SVR with encrypted backup file

Search in SQL Virtual Restore 2 forum
Post new topic   Reply to topic
Jump to:  
Author Message
kconner



Joined: 24 Nov 2010
Posts: 4

PostPosted: Wed Dec 01, 2010 8:30 pm    Post subject: problem using SVR with encrypted backup file Reply with quote

I need to ask for some help with this one ...

I recently upgraded to SQL Backup Pro v 6.4.0.56 and purchased SQL Virtual Restore (I am now running v2.2). I am running these on SQL Server 2000 SP3.

I am currently testing the products before I deploy them to my production servers. I've so far been able to use Virtual Restore successfully on a native backup file and an unencrypted sqb. The feature set for v2.2 says that it will now work with encrypted backup files created with Backup Pro v6. I have so far been unable to get this to work. I believe that I have followed the instructions but I guess that I missed a step somewhere.

Here are the commands that I used to associate a password with the encrypted file I am working with:

exec sp_dropextendedproc 'xp_validate_sqb_backup'
exec dbo.sp_addextendedproc N'xp_validate_sqb_backup','C:\Program Files\Microsoft SQL Server\MSSQL\Binn\xpHyperBac.dll';
exec master..xp_validate_sqb_backup @filename = 'f:\_scratch\scansystem\FULL_(local)_encrypted_20101201_125340.sqb', @password = 'xxxxxxxx';

All of the lines ran without error - on the final line, I received the message 'Password check completed successfully.'

When I attempt to open the encrypted backup using the SVR wizard I get the following message at the bottom of the wizard step 2 screen:

Could not read registry: SOFTWARE\Microsoft\Microsoft SQL Server\Instance Names\SQL /MSSQLSERVER
REST: Is64BitMachine: False, Is64BitProcess: False, flag: 0

Sorry, was unable to paste an image into this.

I would appreciate any assistance that I could get with this. I don't know if it matters but the encrypted db was created using level 3 compression.

Thank you,
Kerry[/img]
Back to top
View user's profile Send private message
JonathanWatts



Joined: 15 Dec 2004
Posts: 400
Location: Red Gate Software

PostPosted: Thu Dec 02, 2010 11:21 am    Post subject: Reply with quote

Hi Kerry,

Sorry you are having issues with SQL Virtual Restore 2.2.0 - Can I ask which version of Windows you are running on and are you launching the Wizard from within one of the Microsoft tools like SSMS or from the start menu? If you are launching from within another tool could you try to launch it from the start menu (All Programs \ Red Gate \ HyperBac \ SQL Virtual Restore Wizard) and see if this gives you the same error?

Thanks,

Jonathan
_________________
Jonathan Watts

-Project Manager
-Red Gate Software Ltd
Back to top
View user's profile Send private message
kconner



Joined: 24 Nov 2010
Posts: 4

PostPosted: Thu Dec 02, 2010 2:38 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks for the response - the product is currently installed on a machine running Windows Server 2003 Standard SP2 (current with updates). I have been launching SVR from the Start menu for all of my testing. I do not have SSMS installed - I am still running Enterprise Manager.

Let me know what other information you might need.

Thanks,
Kerry
Back to top
View user's profile Send private message
eddie davis



Joined: 14 Jun 2006
Posts: 940
Location: Red Gate Software

PostPosted: Fri Dec 03, 2010 12:54 pm    Post subject: Reply with quote

Thank you for your reply.

To investigate this problem further, I need to create a Support Ticket for you. Can you please take a screen shot of the error and send to support@red-gate.com. Also include your conatct details which will make logging the call easy for us to handle.

Many Thanks
Eddie
_________________
Eddie Davis
Technical Support Engineer
Red Gate Software Ltd
E-mail: support@red-gate.com
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
eddie davis



Joined: 14 Jun 2006
Posts: 940
Location: Red Gate Software

PostPosted: Mon Dec 06, 2010 12:41 pm    Post subject: Reply with quote

Hi Kerry

Received your e-mail containing the requested information. Your call reference number is F0042052. I will contact you outside of this forum, whilst we continue to investigate the problem.

For other users following this forum post. I will post an update, when I have further information on the cause and solution to the problem.

If there are other users experiencing this issue, please contact the Red Gate Product Support Team.

Many Thanks
Eddie
_________________
Eddie Davis
Technical Support Engineer
Red Gate Software Ltd
E-mail: support@red-gate.com
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:   
Reply to topic All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group