Red Gate forums :: View topic - Corrupted TLog backups after started using HperBac
Return to www.red-gate.com RSS Feed Available

Search  | Usergroups |  Profile |  Messages |  Log in  Register 
Go to product documentation
SQL HyperBac 5
SQL HyperBac 5 forum

Corrupted TLog backups after started using HperBac

Search in SQL HyperBac 5 forum
Post new topic   Reply to topic
Jump to:  
Author Message
nawarrick



Joined: 15 Jul 2010
Posts: 6
Location: NY

PostPosted: Wed Oct 06, 2010 11:34 pm    Post subject: Corrupted TLog backups after started using HperBac Reply with quote

Hi,

We're using SQL HyperBac 5 to speed up log shipping. We have it configured to compress transaction log backups in Dallas and ship them to Virginia.

Once a week there's a bulk operation that causes a large TLog backup of about 1 GB in compressed size - 4 GB uncompressed. Since we started using Hyperbac, the restore of this file would occasionally fail on the secondary server in Virginia with the following error:

2010-10-04 09:32:00.55 *** Error: The volume on device 'C:\SQLLogs_LS\dbname_20101004081001.trn' is empty.

Once the same file is recopied from Dallas, all is well. It happened twice in the past 2 months, so it does not occur often. The files are the same size in Dallas and Virginia. HyperUtil.exe returns CRC: 0x0, and a manual restore of the same file via t-sql outputs the same error.

What could be causing this problem?

-Nigel
Back to top
View user's profile Send private message
javen



Joined: 25 May 2010
Posts: 50

PostPosted: Thu Oct 07, 2010 5:36 am    Post subject: Reply with quote

Hi, what version of SQL HyperBac are you running on the primary and standby nodes of the log shipping pair respectively?
_________________
Jeffrey Aven
Product Management - HyperBac Technologies
Red Gate Software
Back to top
View user's profile Send private message
nawarrick



Joined: 15 Jul 2010
Posts: 6
Location: NY

PostPosted: Thu Oct 07, 2010 2:45 pm    Post subject: Reply with quote

Hi,

The primary server has HyperBac 5.0.8.0, and the secondary server has version 4.3.0.0 installed.
Back to top
View user's profile Send private message
javen



Joined: 25 May 2010
Posts: 50

PostPosted: Fri Oct 08, 2010 12:19 am    Post subject: Reply with quote

Are you able to update both nodes to 5.0.38, note that the node on 4.x (standby node) will require a reboot to complete the upgrade and will also require a serial number for licensing (which can be obtained from the sales team, unless it is a restore only node). This should avert this issue from occurring.
_________________
Jeffrey Aven
Product Management - HyperBac Technologies
Red Gate Software
Back to top
View user's profile Send private message
nawarrick



Joined: 15 Jul 2010
Posts: 6
Location: NY

PostPosted: Fri Oct 08, 2010 9:58 pm    Post subject: Reply with quote

We'll give this a try and let you know. Thanks for your help.
Back to top
View user's profile Send private message
nawarrick



Joined: 15 Jul 2010
Posts: 6
Location: NY

PostPosted: Mon Nov 22, 2010 6:22 pm    Post subject: Reply with quote

Hi,

We upgrade both servers to 5.0.38 and the issue occurred once again this morning. It took a while to reoccur because we haven't had a very large transaction log backup for a while. Sine we upgraded, the backups on Mondays were about 400 to 500 MB compressed. The backup this morning was 1.3 GB compressed, which turned out to be over 5 GB uncompressed.

Is there anything else we can try? Have others reported this issue?
Back to top
View user's profile Send private message
eddie davis



Joined: 14 Jun 2006
Posts: 939
Location: Red Gate Software

PostPosted: Wed Dec 01, 2010 7:32 pm    Post subject: Reply with quote

Thank you for your reply.

To investigate this problem in more detail, can we please obtain all the HyperBac log files located in the HyperBac Logs folder? Please send the requested log files to support@red-gate.com and include your contact details so we can create a support call for you.

In the period that since you were first requested to upgrade to HyperBac V5.0.38, Version 5.1 has now been released. If you wish to upgrade to this newer version of HyperBac to see if the problem is resolved in this version, please use the following LINK. Select the correct installer for your system 32-bit or 64-bit.

Many Thanks
Eddie
_________________
Eddie Davis
Technical Support Engineer
Red Gate Software Ltd
E-mail: support@red-gate.com
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:   
Reply to topic All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group