Red Gate forums :: View topic - The multi-part identifier could not be bound
Return to www.red-gate.com RSS Feed Available

Search  | Usergroups |  Profile |  Messages |  Log in  Register 
Go to product documentation
SQL Prompt Previous Versions
SQL Prompt Previous Versions forum

The multi-part identifier could not be bound

Search in SQL Prompt Previous Versions forum
Post new topic   Reply to topic
Jump to:  
Author Message
soatley



Joined: 03 Jun 2009
Posts: 7

PostPosted: Sat Sep 04, 2010 2:00 pm    Post subject: The multi-part identifier could not be bound Reply with quote

I am running into an issue on a machine with SQL Prompt 4.

When I Format SQL, it underlines every column and table name in red and when hovering over each item it says 'The multi-part identifier [column/object name here] could not be bound.'

Everything runs fine when executed, it just displays with all the red underlines. SQL Prompt reformats the layout without an issue and all the table/column name prompts work too.

It doesn't matter what database or what SQL script I'm editing at the time.

I am running Windows 7 Pro and using the SQL Server 2008 Management Studio Tools. My SQL Prompt version is 4.0.3.12.
Back to top
View user's profile Send private message
Anu Deshpande



Joined: 20 Apr 2009
Posts: 683
Location: Cambridge

PostPosted: Tue Sep 07, 2010 10:42 am    Post subject: Reply with quote

Many thanks for your post.

I suspect it is SQL Server 2008 underlines the error and not SQL prompt.

Can you kindly check if SQL Server 2008 intellisense is switched off?

You can turn off SQL Server 2008 intellisense using the following settings:

Open Tools>Options>Text Editor>Transact-SQL>Intellisense. Is Intellisense disabled here?

You can see a sub-setting 'Underline error' that's the option which is causing the issue for you.

Also if you click General under the Transact-SQL list is Auto list members and Parameter information not selected?

Restart management studio after saving this settings and recheck it and try reproducing the issue?

Kindly let me know if this fixes the issue.
_________________
Anuradha Deshpande
Product Support
Redgate Software Ltd.
E-mail: support@red-gate.com
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
soatley



Joined: 03 Jun 2009
Posts: 7

PostPosted: Wed Sep 08, 2010 1:44 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks, that did fix the issue! I just turned off the Intellisense from SSMS 2008 and the problems went away.

Shawn
Back to top
View user's profile Send private message
Anu Deshpande



Joined: 20 Apr 2009
Posts: 683
Location: Cambridge

PostPosted: Wed Sep 08, 2010 1:45 pm    Post subject: Reply with quote

Many thanks for your confirmation.

We are pleased that your issue is resolved :)
_________________
Anuradha Deshpande
Product Support
Redgate Software Ltd.
E-mail: support@red-gate.com
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:   
Reply to topic All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group