Red Gate forums :: View topic - Visual Studio 2010
Return to www.red-gate.com RSS Feed Available

Search  | Usergroups |  Profile |  Messages |  Log in  Register 
Go to product documentation
SQL Prompt Previous Versions
SQL Prompt Previous Versions forum

Visual Studio 2010

Search in SQL Prompt Previous Versions forum
Post new topic   Reply to topic
Jump to:  
Author Message
youngcm2



Joined: 19 Jul 2005
Posts: 8

PostPosted: Fri Oct 30, 2009 4:16 pm    Post subject: Visual Studio 2010 Reply with quote

Do you know when a beta will be available for VS 2010? Will there be better support for VS Database Developer?
Back to top
View user's profile Send private message
Anu Deshpande



Joined: 20 Apr 2009
Posts: 662
Location: Cambridge

PostPosted: Mon Nov 02, 2009 12:51 pm    Post subject: Reply with quote

Many thanks for your post.

Till now we haven't heard about any issues regarding SQL Prompt not working with Visual Studio 2010.

Can you kindly let me know if you are experiencing any issues with it?
_________________
Anuradha Deshpande
Product Support
Redgate Software Ltd.
E-mail: support@red-gate.com
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
aseniuk



Joined: 16 Jun 2009
Posts: 16

PostPosted: Mon Nov 23, 2009 8:37 pm    Post subject: Reply with quote

I just installed VS2010 ultimate beta 2, and the SQL prompt menu is not showing. Do I need to reinstall SQL prompt or is there something I need to do with VS2010?

Thanks
_________________
Database Analyst
Alberta Justice and Solicitor General
Back to top
View user's profile Send private message
Anu Deshpande



Joined: 20 Apr 2009
Posts: 662
Location: Cambridge

PostPosted: Tue Nov 24, 2009 12:43 pm    Post subject: Reply with quote

Yes please, Reinstalling SQL Prompt shoud ideally fix the issue.

Kindly let me know the outcome.
_________________
Anuradha Deshpande
Product Support
Redgate Software Ltd.
E-mail: support@red-gate.com
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
aseniuk



Joined: 16 Jun 2009
Posts: 16

PostPosted: Wed Jan 06, 2010 9:12 pm    Post subject: Reply with quote

Got a new box and tryed this again (Winodws 7), I installed SQL Server 2008, Visual Studio 2010 (Beta 2) and then installed SQL Prompt, I get SQL prompt in SQL server management studio but I still do not see the SQL Prompt 4 menu in Visual Studiio 2010.

2 things to note are, I am running a 64 bit edition of Windows 7 Enterprise and I am running the client for SQL 2008 R2 CTP.

If any one has any ideas or command line suggestions to get SQL prompt into Visual studio I would be happy.

Note: It seems that SQL 2008 R2 CTP doesn't like SQL Refactor. Just FYI.
_________________
Database Analyst
Alberta Justice and Solicitor General
Back to top
View user's profile Send private message
Anu Deshpande



Joined: 20 Apr 2009
Posts: 662
Location: Cambridge

PostPosted: Fri Jan 08, 2010 11:18 am    Post subject: Reply with quote

Hello aseniuk,

I am sorry to hear you are having problems with SQL Prompt.

Can you try adding the path (by default: C:\Program Files (x86)\Red Gate\SQL Prompt 4) manually in Visual Studio. You can do that by navigating to Tools > options > add-in/macros security and add the SQL Prompt add-in. Ensure that Tools>Add-in Manager "Include SQL Prompt at startup" is checked then restart the Visual Studio.

If this doesn't work, then try re-registering the DLL:

1. Open a command prompt, change the directory to the SQL Prompt installation folder. Run

%SYSTEMROOT%\Microsoft.net\Framework\v2.0.50727\regasm "%ProgramFiles%\Red Gate\SQL Prompt 4\RedGate.SQLPrompt.VSUI.dll"

2. Run devenv /ResetSettings in Run window.

Kindly let me know if this fixes the issue.

Note: We have a fix for the SQL Refactor not working with SQL 2008 R2 CTP kindly download the latest version from here .
_________________
Anuradha Deshpande
Product Support
Redgate Software Ltd.
E-mail: support@red-gate.com
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
aseniuk



Joined: 16 Jun 2009
Posts: 16

PostPosted: Fri Jan 08, 2010 4:06 pm    Post subject: Reply with quote

Unfortunately that didn't work. I ran the commands and reset visual studio.

Just to note, %SYSTEMROOT%\Microsoft.net\Framework\v2.0.50727\regasm "%ProgramFiles%\Red Gate\SQL Prompt 4\RedGate.SQLPrompt.VSUI.dll" should be %SYSTEMROOT%\Microsoft.net\Framework\v2.0.50727\regasm "%ProgramFiles(x86)%\Red Gate\SQL Prompt 4\RedGate.SQLPrompt.VSUI.dll"

Is there something else I need to do during the install?
_________________
Database Analyst
Alberta Justice and Solicitor General
Back to top
View user's profile Send private message
aseniuk



Joined: 16 Jun 2009
Posts: 16

PostPosted: Fri Jan 08, 2010 4:14 pm    Post subject: Reply with quote

You will need to make a hot fix for the application to include this text

<HostApplication>
<Name>Microsoft Visual Studio Macros</Name>
<Version>10.0</Version>
</HostApplication>
<HostApplication>
<Name>Microsoft Visual Studio</Name>
<Version>10.0</Version>
</HostApplication>

in the file VSUI.AddIn

Thanks.
_________________
Database Analyst
Alberta Justice and Solicitor General
Back to top
View user's profile Send private message
regspc



Joined: 11 Jan 2010
Posts: 2

PostPosted: Mon Jan 11, 2010 2:05 pm    Post subject: it doesn't work Reply with quote

I tried everything suggested,but it just doesn't work.
There is not a "sql prompt 4" menu in the visual studio 2010.
Sad
Back to top
View user's profile Send private message
CMG



Joined: 18 Feb 2010
Posts: 1

PostPosted: Thu Feb 18, 2010 10:43 am    Post subject: Is there a final resolution? Reply with quote

Is there a final resolution to this issue. Just like regspc, I have tried all of the suggestions, and I have met with no success.

Any additional insight will be greatly appreciated.
Back to top
View user's profile Send private message
SimonHargraves



Joined: 21 Jun 2010
Posts: 1

PostPosted: Mon Jun 21, 2010 11:58 am    Post subject: Reply with quote

I still can't get SQL Prompt working in Visual Studio 2010 following the guides in this thread. I have also tried uninstalling and reinstalling SQL Prompt.

How do we get this working in Visual Studio 2010?
Back to top
View user's profile Send private message
Brian Donahue



Joined: 23 Aug 2004
Posts: 6581

PostPosted: Thu Nov 04, 2010 12:54 pm    Post subject: Reply with quote

Edit the .addin file as described in a previous post to this topic to update the host application to 10.0 and save, then ensure that in VS2010 tools->options, the path to the .addin (c:\program files (x86)\red gate\sql prompt 4) is shown in add-in/macro security.

Works on my computer!TM
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group