Red Gate forums :: View topic - Completed Backup stuck in "In Progress" queue
Return to www.red-gate.com RSS Feed Available

Search  | Usergroups |  Profile |  Messages |  Log in  Register 
Go to product documentation
SQL Backup Previous Versions
SQL Backup Previous Versions forum

Completed Backup stuck in "In Progress" queue

Search in SQL Backup Previous Versions forum
Post new topic   Reply to topic
Jump to:  
Author Message
marclallen



Joined: 11 Jun 2007
Posts: 41

PostPosted: Mon Jun 11, 2007 3:18 pm    Post subject: Completed Backup stuck in "In Progress" queue Reply with quote

In testing a new backup, I was backing up all databases on an SQL server. The final database (msdb) is still stuck in the "In Progress" queue, even though the backup did complete successfully, as represented by the "Activity History" queue. In the timeline chart, it shows up as "Finishing". Also, the "Activity History" shows it as completing with a 21MB (or so), but the "In Progress" line has it at only 15MB.

I only have one SQL Backup connection at the moment, and it's periodically pulling the time.

Is there somewhere else I should look to fix this?

Will upgrading to 5.1 fix it? I just got 5.0 and finally got around to installing it last week.

Thanks,

Marc
Back to top
View user's profile Send private message
HJoyce



Joined: 10 Oct 2005
Posts: 183

PostPosted: Mon Jun 11, 2007 4:25 pm    Post subject: Reply with quote

Hi,

Restarting the GUI should fix this.

It's rare that this can occur but the Activity history didn't manage to match up the item from the in progress list in order for it to disappear from the in progress list. If you relaunch the GUI it will show this as a completed backup.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
marclallen



Joined: 11 Jun 2007
Posts: 41

PostPosted: Mon Jun 11, 2007 4:50 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks. I'll give it a shot.

Actually, I did give it a shot, but as I was in the middle of a ad-hoc backup, the GUI closed, except for a window saying that it would close when the backup was completed. Now, of course, I can't get the GUI back.

I'll try to remember this next time, but I would suggest an alert/question dialog before exiting when ad-hoc actions are still in progress.

Thanks,

Marc
Back to top
View user's profile Send private message
marclallen



Joined: 11 Jun 2007
Posts: 41

PostPosted: Mon Jun 11, 2007 6:29 pm    Post subject: Reply with quote

Yep. That did it. Thanks.

Marc
Back to top
View user's profile Send private message
Dan J Archer



Joined: 10 Oct 2005
Posts: 81
Location: Red Gate Software

PostPosted: Thu Jun 14, 2007 2:01 pm    Post subject: Reply with quote

Hi Marc,

If you hit Cancel on that "SQL Backup is closing" dialog, it'll restore the GUI's main window so you can carry on working. I know it's not much help, but..Wink

All the best,

Dan
Back to top
View user's profile Send private message
marclallen



Joined: 11 Jun 2007
Posts: 41

PostPosted: Thu Jun 14, 2007 2:03 pm    Post subject: Reply with quote

Ah... I thought that 'CANCEL' would terminate the backup or whatever it was doing. The cancel just cancels the closing of the GUI?

Marc
Back to top
View user's profile Send private message
ssteckley



Joined: 28 Nov 2007
Posts: 9

PostPosted: Tue Apr 01, 2008 11:38 pm    Post subject: Reply with quote

I am having this problem as well. There are backups showing in progress even though they are not running on the server. There are 9 of them right now appearing as if the backup is running 24/7 even though it is not running at all (except normal scheduled runs). I have closed the GUI several times as this has been occuring even over a few days before I researched the GUI problem. Any thoughts? I am on the latest version of SQL Backup, 5.0.3.178.
Back to top
View user's profile Send private message
ChrisAVWood



Joined: 18 Dec 2007
Posts: 308
Location: Edmonton, Alberta, CANADA

PostPosted: Wed Apr 02, 2008 5:49 pm    Post subject: Reply with quote

I am seeing this issue now running 5.3.0.178 with jobs with VERIFY. I have the GUI open and when the job submitted by SQL Agent starts it shows as a Job under the In Progress tab. When it is running the processed amount goes up. If I look in the file folder where the backup is being written to and then note when the filesize shows a number I can now see the job under the Activity History tab as well as the In progress tab.

If I look at the Jobs View History in SQL Agent is shows completed yet it is still visible under the In Progress tab.

I tried the same without the VERIFY and just after the filesize showed in the folder it disappeared from the In Progress tab and showed up in both the Activity History tab and the SQL Agent View History.

Maybe this is a problem with VERIFY.

Chris
_________________
English DBA living in CANADA
Back to top
View user's profile Send private message
ssteckley



Joined: 28 Nov 2007
Posts: 9

PostPosted: Wed Apr 02, 2008 5:53 pm    Post subject: Reply with quote

Just to add to my post after the last post, I also use VERIFY in all my backups.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group