Red Gate forums :: View topic - Hyperbak Insufficient Resources message(s)
Return to www.red-gate.com RSS Feed Available

Search  | Usergroups |  Profile |  Messages |  Log in  Register 
Go to product documentation
SQL HyperBac 5
SQL HyperBac 5 forum

Hyperbak Insufficient Resources message(s)

Search in SQL HyperBac 5 forum
Post new topic   Reply to topic
Jump to:  
Author Message
JReitter



Joined: 05 Apr 2007
Posts: 25

PostPosted: Mon Oct 29, 2012 1:35 pm    Post subject: Hyperbak Insufficient Resources message(s) Reply with quote

Came in this AM to check backup status, found multiple (60+ , one for each database?) messages as follows:

HyperBac Status Manager
---------------------------
Insufficient system resources exist to complete the requested service
---------------------------

I manually restored a database at random and it appears OK, plus all of the backups appear to have run correctly (files are located on the backup disk). The backup disk has plenty of room (backups are using less than 34% of total space available).

Are there any log file(s) I can review to determine the cause of the error? I am suspecting RAM right now (8G total on a 32-bit Windows 2003 server), with Commit Charge Peak that exceeds the physical memory total.

We currently have Hyperbak 5.4.1.5 installed.

Thanks! Smile
Back to top
View user's profile Send private message
RajK



Joined: 02 Feb 2012
Posts: 58

PostPosted: Thu Nov 01, 2012 2:37 pm    Post subject: Reply with quote

I am the support engineer investigating this issue you have raised. I am really sorry that you have run into this issue. This is being looked at via our support system.

I was hoping to get some clarifications in regards to the activity on the system?

1) Has HyperBac been installed on this server recently or has it been running for a while? I am interested in knowing how long has this server been online for with Hyperbac on it?
2) Are you doing backups to local drives or across the network? For eg. is d:\ a mapped drive?
3) Have there any log files been created in the \hyperbac\logs directory?
4) If possible please send me the service.log file (located at \hyperbac\logs directory).
5) Any other files that exist that correspond to the time this issue happened? Are you able to look in the windows application, event and system logs? Are these file available to be sent across to us?
6) Is HyperBac installed in the default location or in a custom location? For eg. c:\ drive?

Thanks for your patience and feedback in this matter.
Back to top
View user's profile Send private message
RajK



Joined: 02 Feb 2012
Posts: 58

PostPosted: Wed Nov 21, 2012 11:21 am    Post subject: Reply with quote

I am the support engineer investigating this issue you have raised. I am really sorry that you have run into this issue.

I was hoping to get some clarifications in regards to the activity on the system?

1) Has HyperBac been installed on this server recently or has it been running for a while? I am interested in knowing how long has this server been online for with Hyperbac on it?
2) Are you doing backups to local drives or across the network? For eg. is d:\ a mapped drive?
3) Have there any log files been created in the \hyperbac\logs directory?
4) If possible please send me the service.log file (located at \hyperbac\logs directory).
5) Any other files that exist that correspond to the time this issue happened? Are you able to look in the windows application, event and system logs? Are these file available to be sent across to us?
6) Is HyperBac installed in the default location or in a custom location? For eg. c:\ drive?

Thanks for your patience and feedback in this matter.
Back to top
View user's profile Send private message
RajK



Joined: 02 Feb 2012
Posts: 58

PostPosted: Wed Nov 21, 2012 11:24 am    Post subject: Reply with quote

I am contacting you in regards to this support case.

At this stage I wanted to touch base and check if this issue has happened again? and at what frequency is it occuring?

Is the associated server a VM?

Thanks for your patience and feedback in this matter.
Back to top
View user's profile Send private message
JReitter



Joined: 05 Apr 2007
Posts: 25

PostPosted: Tue Jul 16, 2013 3:34 pm    Post subject: Answers to initial set of questions Reply with quote

1) Has HyperBac been installed on this server recently or has it been running for a while? I am interested in knowing how long has this server been online for with Hyperbac on it?
HyperBac has been installed and running on this system since Jan 19th, 2012.
2) Are you doing backups to local drives or across the network? For eg. is d:\ a mapped drive?
The backups are done to a local USB drive attached to the server.
3) Have there any log files been created in the \hyperbac\logs directory?
Only the service.log. With the failures, that was one of the first places I went too after checking HD space on the backup drive.
4) If possible please send me the service.log file (located at \hyperbac\logs directory).
Attached.
5) Any other files that exist that correspond to the time this issue happened? Are you able to look in the windows application, event and system logs? Are these file available to be sent across to us?
I can send them if necessary but there were no warnings or errors generated during that time, which made trying to do a diagnostic difficult.
6) Is HyperBac installed in the default location or in a custom location? For eg. c:\ drive?
The application is installed at C:\Program Files\Red Gate\HyperBac\, HyperBacSrv.exe is version 5.4.1.5.
Back to top
View user's profile Send private message
JReitter



Joined: 05 Apr 2007
Posts: 25

PostPosted: Tue Jul 16, 2013 3:36 pm    Post subject: Additional Support questions Reply with quote

Quote:
At this stage are you able to let me know if the associated servers are a VM?

This was a regular Microsoft server (non-VM).
Quote:
Also let me know what sort of specs is the server? Please also confirm if the event has occurred on both servers that you have mentioned?

The problem has only occurred on one server (our main Production system). Here are the specs:
Microsoft Windows Server 2003 R2 (32-bit)
Enterprise Edition
Service Pack 2

Intel Xeon CPU
X5355 @ 2.66 GHz
2.66 GHz, 8.0 GB of RAM
Physical Address Extension

Server Server 2005 (32-bit)
Standard Edition
Service Pack 4
Back to top
View user's profile Send private message
JReitter



Joined: 05 Apr 2007
Posts: 25

PostPosted: Tue Jul 16, 2013 3:39 pm    Post subject: Final Support answer Reply with quote

At this point, since there was only one occurrence, we will not need any additional support.

Also, the system has since been upgraded to have 48G RAM.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group