Red Gate forums :: View topic - Windows 7 - Exception conn to old Repository on ntwk svr
Return to www.red-gate.com RSS Feed Available

Search  | Usergroups |  Profile |  Messages |  Log in  Register 
Go to product documentation
SQL Response 1
SQL Response 1 forum

Windows 7 - Exception conn to old Repository on ntwk svr

Search in SQL Response 1 forum
Post new topic   Reply to topic
Jump to:  
Author Message
PDinCA



Joined: 25 Jul 2005
Posts: 509
Location: Costa Mesa, CA, USA

PostPosted: Sat Dec 19, 2009 1:52 am    Post subject: Windows 7 - Exception conn to old Repository on ntwk svr Reply with quote

Version 1.3.0.58

Machine is a fresh install of Windows 7 Ultimate over what was XP-Pro, using my original domain account et al, having used "Windows Easy Transfer" to port settings and all from XP to W7 via a USB Hard Drive.

SSMS can connect to the remore server. Remote Desktop is fine, too.

When I attempt to connect to the existing repository, I get a System.IO.IOException: The write operation failed, see inner exception. -->
System.ComponentModel.Win32Exception: The message or signature supplied for verification has been altered at System.Net.NTAuthentication.DecryptNtlm(Byte[] payload, Int32 offset, Int32 count, Int32 newOffset, UInt32 expectedSeqNumber)
followed by exception for System.Net.NTAuthentication.Decrypt
followed by exception for System.Net.Security.NegoState.DecryptData(... which is truncated in the "Alert Repository Setup" dialog.

HELP! The rebuilt PC is the Production Monitoring Machine...

If I remote to the repository machine, I can run SQL Response just fine...
Back to top
View user's profile Send private message
dlkj



Joined: 14 Aug 2007
Posts: 151
Location: Red Gate Software, Cambridge

PostPosted: Sun Dec 20, 2009 2:34 pm    Post subject: Reply with quote

We've had a similar issue here at Red Gate (and from a bit of searching around on the internet, SQL Response isn't the only software that's been hit with this)

Microsoft have issued a critical update to Windows Authentication via windows update which breaks comparability.

If the AR is hosted on a server that hasn't had the latest security updates applied, Windows 7 clients will not be able to connect it. This only affects only XP or server 2003 AFAIK.

We've found that applying the latest security updates to the server fixed the issue (you may need to reboot).

Let us know if this fixes the issue, or if we need to investigate further.

Cheers,
--
Daniel
Back to top
View user's profile Send private message
PDinCA



Joined: 25 Jul 2005
Posts: 509
Location: Costa Mesa, CA, USA

PostPosted: Mon Dec 21, 2009 8:33 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks, that cleared it up - only 33 patches to catch up on Laughing
Back to top
View user's profile Send private message
dlkj



Joined: 14 Aug 2007
Posts: 151
Location: Red Gate Software, Cambridge

PostPosted: Mon Dec 21, 2009 11:33 pm    Post subject: Reply with quote

Good to hear it.

Got to keep those servers patched Embarassed
--
Daniel
Back to top
View user's profile Send private message
aultmike



Joined: 08 Jan 2010
Posts: 26
Location: Canton, OH

PostPosted: Mon Jan 25, 2010 2:36 pm    Post subject: Reply with quote

Hey Guys! Do we know the KB number of the patch that this needs?
Back to top
View user's profile Send private message
jasonmowbray



Joined: 21 Jan 2011
Posts: 2

PostPosted: Thu Feb 03, 2011 11:05 am    Post subject: Which patch? Reply with quote

Hi all,

I found further information on this problem here:
http://social.msdn.microsoft.com/Forums/en/vststest/thread/37861b71-1613-436d-93dc-8e7a46d6f4d4

which suggests removing KB968389 and editing the registry followed by reboot.

Was there any conclusion on which patch to apply to fix this? I'd much rather move forward than uninstall an existing patch which may well break something else in future.

Regards,

Jason
Back to top
View user's profile Send private message
dlkj



Joined: 14 Aug 2007
Posts: 151
Location: Red Gate Software, Cambridge

PostPosted: Thu Feb 03, 2011 11:29 am    Post subject: Reply with quote

Hi,

I think the problem here is when some machines have http://support.microsoft.com/kb/969083 installed and some don't. If you are seeing this issue, we'd recommend ensuring the hotfix is deployed on all machine you are using with SQL Response.

Cheers,
--
Daniel
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group